Mișcări de trupe extrem de importante în fruntea fotbalului românesc. O fostă vedetă a celor de la ProTV este foarte aproape de șefia LPF. Costi Mocanu, fostul director al celui mai urmărit post TV din România, dar și prezentator, printre altele, la Ninja Warrior, este în pole-position.

Acesta ar fi ajutat chiar de către șeful FRF, Răzvan Burleanu. Șeful federației ar fi discutat cu mai mulți șefi din Liga I. Într-o întâlnire a managementului federal, prezidată de Burleanu, s-a avansat ideea ca FRF să-l susțină pe Costi Mocanu, fost număr 2 la ProTV, pentru preluarea funcției de președinte la LPF, anunță prosport.ro.

Burleanu are încredere în Costi Mocanu și spune despre acesta că este un manager competent și că se pricepe la drepturile TV. Din acest punct de vedere, Burleanu și oamenii săi au făcut o mutare inteligentă. Fostul manager al ProTV este foarte cunoscut în piață, are mulți ani petrecuți la vârful unei companii foarte competitive și cunoaște fotbalul bine.

Discuția din conducerea FRF ar fi avut loc după accidentul teribil, soldat cu uciderea unui om, comis de Mario, fiul lui Gino Iorgulescu.

Costi Mocanu, fosta mână dreaptă a lui Adrian Sârbu la ProTV, este unul dintre cei mai experimentați oameni de televiziune din România. Mocanu a căzut în dizgrație după ce patronii americani ai companiei au schimbat managementul, aducându-l pe lituanianul Cesnavicius la conducere.

În aprilie, Mocanu s-a rupt oficial de televiziunea unde lucrase timp de 25 de ani și a devenit consilier al lui Răzvan Burleanu. El încă mai comentează meciurile naționalei de fotbal la ProTV alături de Felix Drăghici, un alt veteran plecat din televiziune după 25 de ani. Mocanu și Drăghici sunt acum implicați în proiectul lui Adrian Sârbu.
“Eu am discutat ultima oară cu un președinte de club acum vreo 4 luni, la federație. Era Valeriu Iftime (n.r. – patron la FC Botoșani). În acest moment, m-am cam rupt de fotbal, am proiecte în mass-media. Nu știu nimic despre așa ceva (n.r. – ideea ca să-i ia locul lui Iorgulescu la LPF) și, sincer, nici nu cred că Răzvan (n.r. – Burleanu) a avut această discuție”, a afirmat Costi Mocanu.

“N-aș vrea să discut despre disponibilitatea mea de a accepta o asemenea propunere pentru că n-avem de ce să vorbim despre ipoteze. E ca și cum m-ai întreba acum dacă aș vrea să merg la Manchester United. Într-adevăr, eu discut măcar de două ori pe lună cu Răzvan (n.r. – Burleanu). Ne auzim la telefon. Am rămas în relații foarte bune și cu alții de la federație, cu Ionuț Popescu (n.r. – directorul de marketing de la FRF). Dar colaborarea cu ei am întrerupt-o la sfârșitul lunii august”, a adăugat fostul manager de la ProTV, conform sursei citate.

Șeful FRF urmărește de multă vreme schimbarea lui Gino Iorgulescu de la Ligă. Miza o reprezintă contractul pentru drepturile TV în valoare de 28 de milioane de euro plus TVA pentru fiecare sezon și valabil până în 2024.