Israelul, prima țară imună la COVID! Datele oficiale plasează țara sa pe primul loc din punct de vedere al ratei de vaccinare.

„După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Acum o săptămână am început cu a doua doză de vaccin, așa că sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată”, a declarat ambasadorul David Saranga pentru Antena 3.

Israelul, prima țară imună la COVID

„Așa sperăm și asta este intenția noastră și cred că faptul că sistemul de sănătate din Israel este digitalizat și că în Israel sunt patru case de asigurări și prin lege este obligatoriu pentru fiecare cetățean să fie asigurat asta ajută foarte mult ca toată populația să fie vaccinată”, a adăugat ambasadorul pentru sursa menționată.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă există un entuziasm al populației legat de vaccinare sau dacă rata mare de vaccinare se datorează obligativității vaccinării.

„Nu, nu este obligatoriu. Nu poate să fie obligatoriu. Israelul este o țară democratică și fiecare persoană are dreptul să decidă dacă vrea să fie vaccinată sau nu, dar cred că lumea a înțeles care este singurul mod prin care putem să ieșim din această pandemie.

Și lumea a citit, Guvernul a explicat și în fiecare seară putem să vedem o campanie în care profesioniștii explică despre vaccin și din acest motiv cererea e foarte mare și din ce vedem până acum sperăm că aproape 70% din populație să fie vaccinată”, a completat acesta.

Două milioane de israelieni au fost vaccinați cu prima doză

Israelul a atins joi, 14 ianuarie, pragul de două milioane de persoane cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID.

Cifra a fost atinsă odată cu vaccinarea unei asistente dintr-o maternitate. Trebuie menționat că la momentul respectiv a asistat premierul Benjamin Netanyahu, conform afp.com

„Sunt cea cu numărul 2 milioane”, era scris pe o pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală. Aceasta a fost inoculată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv.

Premierul Benjamin Netanyahu se afla alături de aceasta și dădea asigurări că Israelul va fi „prima ţară care va ieşi din criza corona”.

„Vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a transmis prim-ministrul israelian. Trebuie menționat că acesta a marcat începutul campaniei de vaccinare în data de 19 decembrie, în direct la televiziune.

Sursă foto: Inquam