Coronavirus România: Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus a fost prezent la Digi 24. Acolo, Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă cu oamenii infectați cu coronavirus care se vaccinează anti-COVID.

Medicul a spus că oamenii aflați în această situație nu pățesc nimic. Mai mult decât atât, acesta a subliniat că au existat astfel de situații și în studiile clinice de le Pfizer.

“Nu se întâmplă absolut nimic, au fost situaţii similare la persoanele voluntare din studiile clinice de la Pfizer, de pildă, dar şi de la celelalte companii, evoluţia pacientului a fost ca la infecţia naturală, nu au fost probleme de siguranţă, nu au apărut reacţii adverse altele decât la celelalte tipuri de persoane şi practic persoana respectivă a avut parcursul firesc al infecţiei”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, referindu-se la persoanele infectate, dar asimptomatice.

Coronavirus România: La 10-14 zile de la primul vaccina apare răspunsul imun

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, la 10-14 zile de la prima doză, apare răspunsul imun. În plus, coordonatorul campaniei de vaccinare a recomandat ce trebuie făcut dacă pacientul se infectează între doze.

Acesta a spus că oamenii aflați în această situație trebuie să aștepte până la vindecare. După o lună, fie se reia schema de vaccinare, fie se administrează doar rapelul.

“Foarte probabil se va merge pe doza completă, practic să reiei schema de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.

Sursă foto: Dreamstime