Valeriu Gheorghiță a declarat că 50.000 de persoane s-au înscris la vaccinare vineri seară, în primele ore de la punerea în funcţiune a platformei informatice pe care se pot programa cei din etapa a doua.

„Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Totodată, medicul a vorbit și despre probleme privind funcționarea platformei. Potrivit acestuia, au existat probleme la primele ore, însă lucrurile au fost reglate pe parcursul zilei, iar în momentul de față platforma funcționează normal.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a mai adăugat că speră să nu existe niciun fel de problemă nici la call-center.

„În momentul de faţă platforma funcţionează la parametri normali, call-center-ul de asemenea, sperăm să nu avem disfuncţionalităţi”, a precizat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a spus câți români au sunat la call-center

Medicul a vorbit și despre situația de la call-center. Acesta a precizat că au fost şi 200 de apeluri primite la telefoanele puse la dispoziţie. Conform acestuia, fiecare judeţ are cinci linii de telefonie, iar apelurile sunt preluate de către personal al MApN care este instruit.

De menționat este faptul că, la momentul actual, în total, 200 de persoane răspund la telefoane în toată ţara, însă autorităţile intenţionează, în funcţie de apeluri, dublarea numărului şi chiar prelungirea programului la care se răspunde la telefon la 24 de ore pe zi.

Gheorghiță a vorbit și despre modul în care românii pot folosi noua platformă. Potrivit acestuia, pentru crearea contului de către cei care vor să se înscrie pe platforma destinată vaccinării nu este nevoie de semnătură digitală. Cel care se înscrie are nevoie de cod numeric personal şi de un număr de telefon.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea