Zeci de organizaţii ale societăţii civile au chemat la un mare "marş pentru adevăr" în peste 150 de oraşe din ţară. Organizaţiile doresc înfiinţarea unei "comisii independente şi transparente" care să ancheteze o posibilă complicitate a reprezentanţilor Rusiei cu anturajul lui Donald Trump. 

Spre prânz, cel mai mare protest avea loc la New York, unde circa 3.000 de persoane ostile preşedintelui SUA, reunite la sud de Manhattan, scandau "Trădătorule!", "Mincinosule" sau "Închideţi-l!", potrivit unui reporter AFP. 

Alţi manifestanţi agitau pancarte pe care scria "Make our planet great again" (Să redăm măreţia planetei noastre), o referire la cuvintele rostite de preşedintele francez Emmanuel Macron după anunţul-şoc făcut joi de Donald Trump privind retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima. Într-o declaraţie în limba engleză, Macron modificase sloganul de campanie a lui Trump, 'Make America great again' (Să redăm măreţia Americii). 

În capitala federală Washington, circa 300 de persoane au luat parte la acest "marş pentru adevăr", la care ar urma să participe şi locuitori ai oraşelor de pe coasta de vest a SUA, precum Los Angeles şi Seattle. 

Pe de altă parte, mai puţin de 200 de persoane s-au strâns de dimineaţă în faţa Casei Albe, pentru a-şi manifesta sprijinul pentru preşedintele Trump, agitând pancarte pe care se putea citi "Pittsburgh, nu Paris" sau "America pe primul loc". 

AGERPRES