Oamenii legii au intervenit! Comemorarea unei regretate artiste a fost întreruptă

Poliția Capitalei a explicat că prezența oamenilor legii la priveghiul regretatei artistei este necesară, pentru a se asigura că restricțiile anti-COVID sunt respectate.

„Având în vedere prevederile ordinului comun al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății nr 1103/2020, la procesiunile religioase se respectă anumite reguli: minimum doi metri distanță între persoane, cu asigurarea a 4 metri pătrați de persoană, cu portul măști de protecție și dezinfectarea mâinilor. Polițiștii se află la fața locului pentru a se asigura că măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Covid-19 sunt respectate”, a declarat Poliția Capitalei pentru gandul.ro

Când va avea loc înmormântarea?

Evenimentul de astăzi a fost anunțat anterior de către familia cântăreței. De asemenea, este demn de menționat și că înmormântarea regretatei artiste va avea loc marți, la cimitirul Dămăroaia.

„Mâine, 5 aprilie, va avea loc serviciul de priveghi-comemorare al mamei mele. Acesta va avea loc la ora 17 în sala bisericii Renovatio, din cadrul centrului comercial Romexpo, pavilionul C1”.

Reacția uneia dintre fiicele cântăreței

„Această sală aparține Bisericii Renovatio, care face aici slujbe aproape în fiecare seară. Acum, este o slujbă de comemorare, nu un priveghi, pentru că trupul mamei mele nu este aici. Nu deranjăm cu nimic, sala este foarte mare. Se păstrează distanțarea, oamenii poartă mască. Poliția nu ar avea niciun motiv să ne facă probleme. Mai mult, avem aprobare pentru a desfășura aici slujbe”, a explicat Rebeca, una dintre fiicele lui Gabi Luncă.

Gabi Luncă a murit vineri seară, la vârsta de 81 de ani. Aceasta era internată în spital, fiind diagnosticată cu noul coronavirus.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad