Marcel Boloș a fost luat în colimator de liberali

Marcel Boloș a devenit ținta colegilor săi liberali. Aceștia au declarat luni că intenționează să sprijine proiectul nou de buget. În discuții private, membrii PNL au exprimat critici la adresa lui Boloș. I-au reproșat lipsa abilităților de comunicare și l-au acuzat că a insultat electoratul de dreapta.

„Jumătate din deputații din această sală vor dispărea dacă continuați cu măsurile dumneavoastră. Ați atacat electoratul de dreapta. Nu suntem o mașinărie de vot să fim de acord cu tot ce ne trimiteți”, i-a reproșat un deputat PNL ministrului de Finanțe.

În cadrul ședinței PNL, momentul tensionat a fost legat de alocarea fondurilor bugetare pentru susținerea proiectelor din Anghel Saligny, cunoscute sub denumirea de PNDL 3, și a celor desfășurate de Compania Națională de Investiții. Aceste proiecte sunt dependente de resursele financiare publice, iar primarii doresc să-și finalizeze lucrările înainte de începerea campaniilor electorale din anul viitor.

Mai mulți parlamentari liberali și lideri de organizații au adus reproșuri ministrului de Finanțe, acuzând întârzieri în alocarea fondurilor pentru proiectele din teritoriu și menționând că „firmele private lucrează fără să fie plătite”.

„Dacă Finanțele nu dau banii, vom avea șantierele blocate în campanie electorală”, și-a exprimat nemulțumirea un deputat.

Marcel Boloș a intervenit pentru a calma spiritele. El a oferit asigurări că nu va bloca proiectele în anul electoral 2024, când vor avea loc alegeri locale, parlamentare și prezidențiale.

„Investițiile, mai ales cele din bugetul de stat prin Anghel Saligny, pentru care colegii au fost de acord ca programul să fie susținut în 2024 fiind proiecte de infrastructură”, a subliniat ministrul la finalul ședinței de la Palatul Parlamentului.

Au fost discuții tensionate

Conform mai multor surse prezente, discuția din sală a fost intensă și tensionată.

Un deputat i-a transmis ministrului Boloș că jignește electoratul PNL, care e unul de dreapta, antreprenorii”, au dezvăluit surse care au participat la întâlnirea de luni de la Palatul Parlamentului.

Ministrului Boloș i s-a reproșat că a eliminat facilitățile fiscale pentru IT-iști, pe cele din agricultură, dar și construcții, iar acum nu plătește nici firmele private pentru lucrările efectuate.

„Trebuie făcute plățile către firmele care lucrează prin programul Anghel Saligny, să nu le băgăm în incapacitate de plată”, i-au transmis mai mulți deputați ministrului de Finanțe.

Marcel Boloș a fost însoțit în permanență de deputatul Florin Roman, care i-a stat alături până a părăsit clădirea. Ministrul a dat asigurări că sunt bani pentru majorarea pensiilor și salariilor profesorilor. El a precizat, după discuția cu colegii de partid, că legea salarizării nu se va aplica în 2024. Iar singurele măsuri care vor intra în vigoare fiind legate de creșterea salariilor personalului didactic.