În acest context, primarul General, a decis să aloce 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro) pe excursii ]n Grecia destinate pensionarilor bucureșteni, scrie Recorder. Dar nu oricărui pensionar, ci doar acelora care au avut posibilitatea să afle de anunț.

Așadar 1.000 de pensionari vor merge în Paralia-Katerini, nu în România, având transport dus-întors cu autocarul, șapte nopți de cazare într-un hotel cu acces la piscină, trei mese asigurate în fiecare zi, excursii pe muntele Olimp și la alte obiective turistice.

Jurnaliștii Recorder scriu că în regulamentul de participare, pensionarilor li se pune în vedere că pe durata vacanței nu au voie să se îmbete și să consume droguri. Înscrierile pentru ocuparea celor 1.000 de locuri au început chiar de astăzi, iar principala regulă de selecție este primul venit, primul servit. Șansele sunt, însă, inegale deoarece organizatorii au făcut eforturi reduse pentru a mediatiza organizarea excursiilor, informația circulând doar pe filieră de partid, ca să ajungă la cine trebuie, sublinază Recorder.

Excursiile sunt organizate de Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), instituție pe care Gabriela Firea a înființat-o anul trecut, bugetând-o cu peste 17 milioane de lei anual (3,6 milioane de euro). Tot CSMB oferă recompense bănești cuplurilor care aniversează 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie și organizează excursii interne și petreceri pentru persoanele de vârsta a treia.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București este condus de tânăra Alexandra Dobre (26 de ani), membră PSD, cunoscută ca fosta secretară a lui Gabriel Oprea, potrivit Recoder. Alexandra Dobre nu a dat vreun concurs pentru postul de director al CSMB, ci a fost numită prin detașare. Contactată de Recorder, Alexandra Dobre a precizat că nu poate răspunde la nicio întrebare, nici în legătură cu organizarea excursiei în Grecia, nici cu numirea sa în funcția de director.

Recent, Centrul pentru Seniori al Municipiului București a organizat, la un restaurant de cartier, o petrecere pentru pensionarii bucureșteni la care participanții au primit iconițe și poze cu Gabriela Firea. Petrecerea a costat 11.000 de euro, iar contractul a fost acordat unei firme care se ocupă cu comerțul de piese auto.