"A fost foarte dezamăgitor să îl văd pe preşedintele Obama că încalcă tradiţia foştilor preşedinţi şi devine atât de politic şi foloseşte acelaşi argument epuizat pe care el şi liberalii îl invocă de opt ani", a spus Pence într-un interviu pentru Fox News Sunday.

"Adevărul este că poporul american a respins în 2016 politica şi conducerea lui Barack Obama atunci când l-a ales preşedinte pe Donald Trump", a mai declarat el. 

Într-un discurs susţinut vineri la Universitatea din Illinois, Obama a lansat cele mai dure critice de până acum la adresa lui Trump, acuzându-l că are o atitudine prietenoasă faţă de Rusia, că îi încurajează pe naţionalişti şi că polarizează naţiunea. 

"Se întâmplă să ajungeţi la maturitate" într-un context de regres, le-a spus Obama studenţilor. "Nu a început cu Donald Trump, el este un simptom, nu cauza. El doar capitalizează resentimentul pe care politicienii l-au răspândit mulţi ani", a declarat el. 

Sâmbătă, la un eveniment de campanie pentru candidaţi democraţi pentru Congres, fostul preşedinte a spus că alegerile de la mijloc de mandat din noiembrie le vor oferi americanilor şansa "de a restabili ceva din sănătatea politicii noastre". 

Trump a reacţionat la câteva ore după discursul de vineri al lui Obama: "Îmi pare rău, l-am urmărit, dar am adormit. Cred că este foarte bun pentru a adormi.

Sursa: Agerpres