Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a venit marţi pentru ultima oară la sediul Ministerului, cu gânduri “bune şi paşnice”, potrivit propriei declaraţii.

„Sunt lucruri importante pe care le putem face și astăzi. Așa cum am anunțat demisia mea a fost trimisă la cabinetul primului ministru. Până se va publica în Monitorul Oficial, îmi exercit în continuare responsabilitățile de ministru și de exemplu astăzi vom pune în transparență decizională un proiect legislativ extrem de important pentru noi la care colegi din minister au lucrat mai bine de șase luni. Vorbim de proiectul legislativ privind folosirea brățărilor electronice. […] Îmi exprim speranța din toamnă să-l votăm în Parlament. În plus, sunt proiecte importante care au fost începute […] Voi vorbi cu succesorul meu pentru a putea fi continuate”, a precizat fostul ministru la sediul MAI.

Cât priveşte conflictul cu premierul Viorica Dăncilă, Carmen Dan insistă că ea a demisionat şi că nu i-a fost cerută demisia. ”Nu comentez în niciun fel declarațiile premierului Dăncilă, am întrebat doar dacă această decizie se bazează pe evaluarea efectuată în ministere. Nu mi-a cerut demisia. Mi-a spus că din cele 8 ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece” a declarat ministrul demisionar. Viorica Dăncilă spunea ieri că ea i-a cerut ministrului de Interne să-şi depună mandatul.