Sa fie oare din cauza faptului că era poziţionat în apropierea lui Luiz Inácio Lula da Silva, preşedintele Braziliei? Cert este că Sarkozy şi-a etalat din nou ideile socialiste în cadrul unui summit ţinut la Geneva care a avut ca temă piaţa muncii.

În faţa crizei „nu vom îndrepta nimic dacă nu rezolvăm întâi problmea capitalismului financiar care impune societăţii şi economiei propriul său sistem şi propriile sale norme”, a declarat preşedintele francez.

Acesta a estimat că „în multe domenii va trebui să se meargă mai departe pentru reconstruirea unui sistem financiar care ajută mai mult antreprenorii şi nu speculatorii”.

„Le-am spus deja tuturor şefilor de stat şi de guverne din G20 că avem fiecare din noi, o responsabilitate istorică, aceea de a nu ne lăsa pradă niciunei presiuni, niciunei birocraţii, niciunui interes particular care ar putea să constituie un obstacol. Vreau să-i spun preşedintelui Statelor Unite că America trebuie să fie mai ambiţioasă pentru că aceasta este vocaţia ei”, a continuat liderul francez.

SURSA: „Liberation”