Sanoma Hearst România a achiziţionat site-ul miresici.ro, cea mai mare comunitate online în domeniu cu 38.000 de vizitatori unici pe săptămână.

Potrivit Adinei Vasilescu, digital media publisher la Sanoma Hearst, compania a preluat site-ul şi marca miresici.ro de la Penguin Technologies, cu intenţia de a îl transforma într-un portal pentru nunţi. Portalul va fi dezvoltat treptat în prima jumătate a anului 2008, el urmând să ofere conţinut editorial, servicii, precum şi o reţea de socializare avansată. Sanoma va colabora cu vechiul management pentru dezvoltarea portalului. Negocierea a fost demarată în urmă cu câteva luni şi face parte  din strategia de extinderea a companiei de presă pe internet. “Vrem să devenim numărul unu pe piaţa de online publishing atît prin dezvoltare organică, cât şi prin achiziţii. Avem un plan de achiziţii mai amplu care vizează şi alte domenii decât cele adresate femeilor”, a explicat Vasilescu.

Reprezentanţii companiei nu au dezvăluit preţul tranzacţiei.

Spaţiul publicitar al viitorului portal va fi vândut direct de departamentul propriu al Sanoma, recent înfiinţat. Toate site-urile şi portalurile companiei vor fi administrate de acest departament.

Din portofoliul Sanoma Hearst fac parte portalurile mami.ro, femeia.ro, natgeo.ro şi site-urile newsreport.ro, fhm.ro.

Data: 5 Decembrie 2007