La cea de-a doua ediție, competiţia bada Power App Race va lansa oficial platforma bada 2.0 pentru dezvoltatorii de aplicaţii mobile, încurajându-i să creeze aplicaţii noi, inovatoare folosind bada 2.0 SDK. Un număr de 10 aplicaţii – incluzând cinci aplicaţii pentru jocuri şi cinci aplicaţii generale – vor fi selectate şi recompensate cu un premiu în bani în valoare totală de 1.000.000 de dolari. De asemenea,aplicaţiile câştigătoare vor primi simbolul “Power App” în lista Samsung Apps, marketing exclusiv şi promovare.

„Suntem încântaţi de lansarea bada 2.0 Power App Race, care va ajuta la propulsarea comunităţii dezvoltatorilor platformei bada, încurajând dezvoltatorii din întreaga lume să aducă inovaţia în aplicaţiile bada”, a declarat Kang-hyun Kwon, Vicepreşedinte Senior al Media Solution Center, Samsung Electronics. De la lansarea sa, Samsung a îmbunătăţit competitivitatea bada ca platformă realmente globală, cu un succes major al platformei bada pe pieţe variind de la Europa de Est până la China. Suntem dedicaţi susţinerii dezvoltatorilor din întreaga lume de a creşte şi a sprijini ecosistemul bada şi de a lua parte la această reuşită.”

Întrucât alte concursuri de aplicaţii sunt jurizate în mod normal de organizatorii concursului, rezultatul competiţiei Power App Race organizată de Samsung este decis de public, vânzarile fiind cele care determină câştigătorii. Dezvoltatorii care vor să participe trebuie să se înregistreze direct pe site-ul de competiției. Înscrierile încep pe 18 octombrie şi se vor finaliza pe 31 decembrie, la miezul nopţii.

Creatorii primelor 10 aplicaţii care vor cumula 100.000 de descărcări vor fi câştigătorii competiţiei şi vor fi anunţaţi pe site-ul de dezvoltare bada în momentul în care se va atinge target-ul.

Samsung a dezvăluit planul său de dezvoltare a platformei bada la evenimentul IFA din septembrie 2011, prin prezentarea smartphone-urilor ce sunt create cu ajutorul platformei bada 2.0, incluzând Samsung Wave 3, Wave M şi Wave Y. În plus, Samsung plănuieşte să introducă o gamă largă de viitoare programe de susţinere a dezvoltatorilor bada, inclusiv un tur global al zilei dezvoltatorilor bada pentru a spori gradul de conştientizare al existenţei ecosistemului bada.
    
Pentru mai multe informaţii legate de bada 2.0 Power App Race, vizitaţi site-ul de dezvoltare bada (http://developer.bada.com/).