În acest moment, pe platforma eJobs România sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă. Există, însă, joburi care îți pot băga enorm de mulți bani în buznar. Un român poate ajunge să câștige și 10.000 de lei pe lună. Este vorba de locuri de muncă cu care suntem mai puțin obișnuiți. Mai exact, este vorba de meserii mai puțin cunoscute sau mai rare, care sunt la mare căutare.

Cei care sunt solicitați pentru astfel de posturi, trebuie să ai abilități și calități pe care nu toată lumea le-a dezvoltat. Spre exemplu, luăm cazul unui crupier. Persoana care lucrează într-un cazinou câștigă, în medie, 3.700 de lei pe lună. Mia mult va încasa un somelier. Este vorba de persoana responsabilă de administrarea și servirea băuturilor. Acesta poate ajunge să câtige și 3.000 de lei. Un tehnician de aviație primește lunar 3.200 de lei în medie, potrivit datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei

Însă, potrivit Ralucăi Dumitra, șefa departamentului de marketing din cadrul eJobs România, un aspect important îl reprezintă experiența. Banii încasați pentru locuri de muncă mai rare pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Ea a oferit exemplul unui somelier, al cărui salariu poate depăși 10.000 de lei net pe lună.

Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”, a precizat Raluca Dumitra.

Bacșișul lăsat de clienți contează enorm

În cazul crupierilor, veniturile acestora sunt rotunjite de bacșișul lăsat de clienți, care pot fi foarte generoși, mai arată aceasta. În acest moment, pe platforma eJobs România sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă. Cum funcționează comparatorul și de ce este important Comparatorul de salarii funcționează în baza datelor introduse de utilizatorii săi. Până la această dată 331.519 specialiști și-au introdus veniturile. Aceștia îl pot folosi pentru a vedea dacă sunt plătiți la media pieței.

În prezent, tinerii din ţara noastră sunt interesați de meserii bănoase. Jobul de inginer a fost cel mai râvnit de către candidați, totalizând circa 178.000 de căutări în siteul eJobs. Pe locul 2 în topul căutărilor se află cuvintele „acasă” „remote” și „work-from-home”, acestea fiind căutate, în total, de aproximativ 131.000 de ori. Deși procentul de joburi remote publicate pe eJobs a crescut de la 1,3% în 2019 la 6,3% în 2021, în continuare interesul candidaților este mai mare decât oferta de locuri de muncă pusă la dispoziție de angajatori: aproximativ 12% dintre aplicările din acest an fiind pentru joburi remote.