Cine sunt românii cu cele mai mari salarii: Zeci de mii de euro câștigați lunar de către top managementul din anumite industrii.

Industria IT și cea farmaceutică se află printre cele mai bine plătite domenii din țara noastră.

Cine sunt românii cu cele mai mari salarii: Cele mai bănoase industrii

Alături de Bulgaria și Ungaria, România s-a aflat în 2020 printre ţările cu cele mai mici costuri cu forţa de muncă la nivelul Uniunii Europene.

Discrepanța este uriașă, față de topul clasamentului, un danez fiind plătit de aproape șase ori mai mult decât un român, iar un belgian și un luxemburghez de mai bine de cinci ori.

De asemenea, un român de rând câștigă de peste trei ori mai puțin decât media europeană și aproape de patru ori mai puțin decât un european care trăiește într-o țară din zona euro.

Există însă printre concetățenii noștri și excepții, cu venituri lunare de zeci de mii de euro.

Astfel, cele mai mari salarii din România sunt plătite de industrii precum editarea de produse software, comerţul produselor farmaceutice, alte activităţi sportive, activităţi ale sindicatelor salariaţilor şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Peste 20.000 de euro anual

Zece români aveau salarii lu­nare nete cuprinse între 19.600 de euro şi 23.200 de euro până pe data de 23 februarie 2021, conform datelor de la Inspecţia Muncii, potrivit zf.ro.

Dintre aceştia, cinci câştigau un salariu net între 21.400 de euro şi 23.200 de euro, conform sursei citate.

Cinci contracte de muncă se încadrează în acest interval de venituri, contracte de muncă din domenii de activitate precum editarea altor produse software, comerţul produselor farmaceutice, alte activităţi spor­tive, activităţi ale sindicatelor salariaţilor şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

”Aici discutăm despre 10 salarii de peste 20.000 euro lunar net.

Ar trebui să fie sala­riile unor CEO, din cele mai importante şi bine plătite industrii ale României – aşa cum sunt de exemplu industria IT, aici dez­vol­tarea de soft, dar şi industria farmaceutică“, a declarat Raluca Pârvu, business ma­nager la BPI Group, companie de consul­tanţă în management şi resurse umane, potrivit sursei citate.