Grupul SABMiller a inregistrat o crestere organica de cinci la suta, a volumelor de bere lager pe o perioada de un an incheiat la 31 martie 2006. Calcularea ratelor de crestere organica nu a inclus volumele noii companii din America de Sud, care s-a alaturat grupului in octombrie anul trecut.


Vanzarile interne ale Miller catre retaileri au scazut cu un procent comparativ cu anul precedent, pe fondul unei relative slabiri a industriei si mediului de preturi din ultimele 12 luni.


In Europa, volumele de bere lager au inregistrat o crestere organica de cinci procente, datorita performantelor din Polonia, Rusia si Romania pe toata durata anului.


In Africa si Asia s-a inregistrat in continuare o crestere buna, indeosebi in China, ceea ce a dus la cresterea volumului organic de bere blonda cu 14% comparativ cu anul precedent.


SABMiller plc. este unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, cu operatiuni de productie si distributie in peste 60 de tari de pe cinci continente. Portofoliul de marci al grupului include beri din segmentul premium, cum ar fi Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.


Sursa: Capital, 14 aprilie 2006