Poliţiştii s-au pus serios pe amenzi! Românii care nu respectă regulile de protecţie sanitară au scos bani grei din buzunar în ultimele zile.

Amenzi de 1,5 milioane de lei şi şase dosare penale, doar în ultimele patru zile

În ultimele patru zile, respectiv în intervalul 14-17 octombrie, Poliţia Română a aplicat amenzi ce s-au ridicat la 1,5 milioane de lei şi au întocmit şase dosare penale pentru numele unor persoane care nu au respectat regulile de protecţie impuse de autorităţi.

Poliţiştii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Au fost organizate mai bine de 2.200 de acţiuni în teren, transmite Poliţia Română

Astfel, în intervalul menţionat, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Poliţiştii nu au mers singuri pe teren. Alături de ei, s-au aflat jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale.

Rezultatul controalelor efectuate pentru protejarea sănătăţii publice

Oamenii legii au constatat, în cele patru zile de controale, 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

Au fost aplicate 9.818 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat normele de protecţie sanitară, valoarea lor totală fiind de 1.505.535 de lei.

Poliţia Română dă asigurări că acest tip de acţiuni nu se vor opri aici. Ele se vor derula și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise, dar şi în aer liber, este obligatorie în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la 1.000 de locuitori, reamintesc oamenii legii.