Prefectura Ilfov vine cu vești bune. Potrivit sursei citate, Baloteşti, Mogoşoaia, Ştefăneştii de Jos, Gruiu şi Snagov ies din carantină de miercuri, de la ora 22,00. Mai exact, Prefectura informează că în urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din comunele Baloteşti, Mogoşoaia şi Ştefăneştii de Jos, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele trei localităţi.

În același timp, potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de miercuri au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală pentru Gruiu şi Snagov, transmite Agerpres.

În ceea ce privește situația panemiei, potrivit ultimelor date centralizate, Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori a fost miercuri de 4,05 în Baloteşti, 4,24 în Mogoşoaia, 4,16 în Ştefăneştii de Jos, 5,65 în Gruiu şi 4,63 în Snagov.

De menționat este faptul că, localităţile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos au intrat în carantină pe 24 martie pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, Din 7 aprilie măsura a fost prelungită cu două săptămâni pentru Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos şi cu şapte zile pentru Mogoşoaia, iar din 14 aprilie carantina a mai fost prelungită cu o săptămână pentru Mogoşoaia.

Anunțul făcut de Prefectura Ilfov

La polul opus, în cazul comunei Copăceni din județul Ilfov, carantina zonală a fost prelungită încă șapte zile, anunța Prefectura Ilfov. 

Decizia vine după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare Dragomireşti-Vale, Dragomireşti-Deal şi Zurbaua, începând de marţi, de la ora 22,00.

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Cornetu, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinării pentru Cornetu, începând de marţi, ora 22,00, a mai informat Prefectura Ilfov.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, potrivit sursei citate, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a fost în cursul zilei de marți de 5,45 pentru Copăceni, 5,01 pentru Dragomireşti-Vale şi 3,21 pentru Cornetu.