Vești proaste pentru românii care locuiesc în comunca Copăceni. Măsura de carantinare zonală a fost prelungită începând cu seara de marți, 20 aprilie, de la ora 22.00. Anunțul a fost făcut de Prefectura Ilfov. 

Potrivit sursei citate, în urma creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare Dragomireşti-Vale, Dragomireşti-Deal şi Zurbaua, începând de marţi, de la ora 22.00.

În același timp, Prefectura Ilfov mai menționează că în urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Cornetu, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinării pentru Cornetu, începând de marţi, ora 22,00.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, potrivit sursei citate, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este marţi de 5,45 pentru Copăceni, 5,01 pentru Dragomireşti-Vale şi 3,21 pentru Cornetu.

Carantină totală pentru acești români

De menționat este faptul că, Copăceni a intrat în carantină din 6 aprilie, pentru 14 zile, iar acum carantina a fost din nou prelungită.  De cealaltă parte, Dragomireşti-Vale a intrat în carantină pentru două săptămâni începând din seara zilei de 30 martie, iar pe data de 13 aprilie măsura a fost prelungită cu şapte zile.

Pe de altă parte, Cornetu a intrat în carantină din seara zilei de 16 martie, pentru o perioadă de 14 zile, iar măsura a fost prelungită din 30 martie cu două săptămâni şi din 13 aprilie, cu şapte zile.

Trebuie menționat faptul că și alte localități din Ilfov au intrat în carantină. Mai exact, carantina zonală a fost prelungită cu şapte zile și pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, potrivit unor comunicate ale Prefecturii Ilfov.

Carantina a fost prelungită pentru Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele începând de luni, de la ora 22,00, iar pentru Clinceni de marţi, de la 5,00.

În ceeea ce privește situația din oraşul Chitila, acesta a ieşit din carantină de luni, de la ora 22,00. Incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori era luni de 5,72 în Ciorogârla, 5,64 în Corbeanca, 5,86 în Măgurele şi 8,36 în Clinceni.