Răzvan Ciobanu ar fi putut scăpa cu viața dacă ar fi folosit centura de siguranță. Această ipoteză a fost amplu dezbătută pe parcursul zilei de ieri, după ce anunțat că designerul a pierit într-un tragic accident de mașină. Motivul pentru care acesta nu a folosit centura a fost dezvăluit Iulia Albu. „Știu că nu purta niciodată centura, este un lucru pe care toţi apropiaţii îl ştim. Îl deranja dintr-un motiv medical”, a spus Iulia Albu, potrivit știrileprotv.ro.

De altfel, polițiștii au confirmat oficial că victima nu purta centura de siguranță și au exclus ipoteza unei sinucideri. Însă legiștii urmează să stabilească dacă Răzvan Ciobanu a consumat sau nu alcool, ori alte substanțe interzise.

Un alt subiect de analiză a fost cel legat de viteza cu care a condus Răzvan Ciobanu. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea, viteza de rulare nu a putut fi deocamdată stabilită, deoarece bordul electronic s-a stricat complet după ce mașina s-a răsturnat și după ce s-a izbit de un copac. „Criminaliștii presupun că victima a fost aruncată afară din mașină ori prin plafon, ori prin geamul din dreptul locului din dreapta, în momentele în care mașina s-a răsturnat la impactul cu o denivelare de pământ de pe câmpul pe care a rulat necontrolat”, ne-au spus surse judiciare.