Klaus Iohannis este prezent în aceste zile la Bruxelles la Summitul liderilor UE iar prestația sa a fost îndeaproape analizată de fosta jurnalistă a Antena 3, Carmen Avram, care în acest moment este europarlamentar din parte PSD.

”De 24 de ore, urmăresc declarațiile șefilor de stat și de guvern aflați la Bruxelles, ca să negocieze dur pentru patria lor. România – liniște. Habar nu avem ce solicită președintele în privința modului în care se vor împărți banii. Ce părere are despre condițiile stricte pe care le cer alți președinți în privința alocării miliardelor (stat de drept, investiții pentru mediu, metode de creditare etc).

Toți sunt vocali. Toți țin cu dinții de cerințele și nevoile lor. Atât de dur, încât prima zi s-a terminat fără absolut niciun rezultat. Un jurnalist spunea că liderii au venit la Bruxelles hotărâți să se întoarcă acasă cu „geanta plină de cadouri” pentru poporul lor. Noi, se pare, avem o gentuță modestă, pe măsura pretențiilor noastre. O să luăm ce ni se dă, fie că ni se potrivește, fie că nu. Dar ne vom lăuda cu ce am obținut de parcă ne-am fi dat viața pentru asta. Merry Christmas, România!”, a scris Carmen Avram, pe contul său de Facebook.

Trebuie spus pe rețelele de socializare a apărut o poză cu Klaus Iohannis care poartă o mască simplă medicală dar și o geantă voluminoasă. Reacția internauților a fost pe măsură, aceștia întrebându-se ce are în geantă președintele.

Președintele Iohaannis a declarat, după două zile de negocieri la Bruxelles, că nu s-a ajuns la nicio concluzie, până acum, și că urmează noi negocieri, în plen, între liderii din UE. Președintele a precizat că totul depinde de sumele pe care le vor accepta și alte state, dar și de condițiile pentru acordarea lor.