Fiul său, Ion Ion Țiriac, l-a trimis în Namibia, pe un platou, la peste 2.500 de metri. Totul s-a întâmplat pentru a-l feri pe omul de afaceri de coronavirus.

„Domnul Ţiriac ajunge de regulă în Africa la vânătoare. E de vreo săptămână şi ceva împreună cu nişte parteneri de afaceri. Eu bănuiesc că este la vânătoare. Problema domnului Ţiriac este că aeroportul din Namibia este închis din cauza coronavirusului”, spunea jurnalistul Victor Ciutacu

Românii au fost cei care au adus coronavirusul în Namibia, motiv pentru care namibienii nu sunt foarte cooperanţi şi nu simt nevoia să deschidă aeroportul nici măcar pentru un zbor de urgenţă operat cu avionul domnului Ţiriac. Înţeleg că se fac nişte demersuri la nivel de Minister de Externe, de ambasadă”, a dezvăluit acesta la România TV.

Întoarcerea din Africa

După ce s-a întors din Africa, Ion Țiriac a ales să se refugieze pe domeniul de vânătoare de la Balc. Acolo a devenit celebru pentru vânătorile de mistreți pe care acesta le organiza anual, alături de alți miliardari români și străini, potrivit evz.ro

Domeniul din Balc are o suprafață de circa 15.000 hectare, din care 12.000 sunt acoperite cu păduri seculare. Nucleul său este reprezentat de un ocol, cu o suprafata de 1.400 hectare, înconjurat cu sârma prin care trece curent electric.

Istoria zonei Balc

Nobili ardeleni, din Viena, din Budapesta, din alte provincii ale Imperiului veneau la vânătoare în zona Balc. În perioada comunistă, aici veneau la vânătoare Ion Gheorghe Maurer și Nicolae Ceaușescu. De la primul, Ion Țiriac a dobândit pasiunea pentru vânătoare, conform sursei menționate.

Detalii despre relația dintre fostul prim-ministru comunist Maurer și Ion Țiriac au fost publicate într-unul din primele numere ale Evenimentului Istoric.

Astfel, într-o izolare aproape perfectă, Ion Țiriac face zilnic lungi plimbări de-a lungul și de-a latului domeniului de vânătoare, fiind însoțit doar de 1-2 apropiați și un dispozitiv de protecție, toți fiind testați împotriva coronavirusului săptămânal.