Anul 2019 începe cu două zile libere, marţi, 1 ianuarie şi miercuri 2 ianuarie.

Pe 1 ianuarie sărbătorim Anul Nou, dar şi ziua Sfântului Vasile. Tot în ianuarie mai avem o zi liberă, pe 24 (joi), când celebrăm Ziua Unirii Principatelor Române.

 Lunile februarie şi martie vor trece fără zile libere acordate prin lege.

 În luna aprilie, zilele vineri, 26 (Vinerea Mare), duminică, 28 (Ziua de Paşti Ortodox) şi 29 , luni (a doua zi de Paşi) vor fi libere. După numai o zi, pe 1 mai (miercuri), iarăşi va fi liber deoarece este sărbătorită Ziua internaţională a Muncii.

 Şi în luna iunie vom avea trei zile libere: 1 iunie (ziua Copilului – sâmbătă), 16 iunie (Ziua de Rusalii – duminică) şi 17 iunie ( a doua zi de Rusalii – luni). Următoarea zi în care toată lumea stă acasă este joi, 15 august, ziua în care este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

 Din august până la finalul lunii noiembrie nu mai este nicio zi liberă. Pe 30 noiembrie (sâmbătă) vom sta acasă deoarece este sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Şi a doua zi, duminică, 1 decembrie, este liber pentru că este Ziua Naţională a României. Anul 2019 se încheie cu zilele libere de Crăciun, 25 (miercuri) şi 26 (joi) decembrie, scrie adevarul.ro.