Denis Puşilin, liderul interimar al regiunii Doneţk, a susținut că unităţile ruse controlează mai mult de 75% din oraş. El a făcut această declarație la televiziunea de stat rusă. Potrivit acestuia, în continuare au loc lupte intense în partea de vest a oraşului din Ucraina.

În acelaşi timp, trupele ruse avansează pe frontul de la Avdiivka, a adăugat el.

„În zona localităţii Avdiivka şi în împrejurimile sale, unităţile noastre înregistrează progrese importante. Asta se face cu un preţ foarte mare”, a declarat el.

Rușii promit că vor reconstrui oraşul devastat

Puşilin a adăugat că scopul soldaţilor ruşi este de a îndepărta forţele ucrainene la o distanţă suficientă pentru a asigura securitatea regiunii Doneţk şi a preveni atacurile dinspre Avdiivka, transmite EFE.

Liderul prorus al regiunii Doneţk a relatat într-o înregistrare video despre vizita sa la Bahmut şi a promis că autorităţile ruse vor reconstrui oraşul devastat, aşa cum o fac la Mariupol, oraş-port la Marea Azov, cucerit de forţele ruse în luna mai anul trecut, după mai multe săptămâni de asediu şi bombardamente.

Amintim că la începutul lunii aprilie gruparea militară rusă Wagner a susținut că a capturat primăria din orașul Bahmut, în estul Ucrainei, ceea ce îi conferă un control „legal”. Cu toate acestea, Kievul a menționat că forțele sale încă dețin orașul.

Grupul Wagner încearcă să adune voluntari

Separat, grupul paramilitar privat Wagner a publicat o scrisoare deschisă prin care încearcă să atragă în rândurile sale voluntari cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, pentru a fi trimişi în zona de război din Ucraina, promiţându-le retribuţii mai mari decât în armata rusă, transmite dpa.

Serviciul militar satisfăcut nu este o condiţie prealabilă, se precizează în textul difuzat pe reţele de social media.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a confirmat luni că scrisoarea de la „serviciul său de recrutare”, care conţine şi numere de telefon, este autentică.

Bonus de 3000 de dolari celor care vor fi recrutați

Celor care se vor înscrie li se promite o sumă lunară de 240.000 de ruble (2.939 dolari), precum şi diferite bonusuri.

Retribuţia în cadrul grupului de mercenari Wagner este semnificativ mai mare decât solda de 195.000 de ruble oferită de Ministerul rus al Apărării, unde posturile la nivel de comandă sunt retribuite cu până la 243.000 de ruble lunar.

Grupul Wagner a pierdut recent mulţi combatanţi în luptele de la Bahmut, în estul Ucrainei, şi, prin urmare, are nevoie urgentă de oameni. Prigojin a declarat recent că va înfiinţa centre de recrutare în toată ţara.