Alexander Medvedev a precizat că din delegaţia Gazprom va face parte şi directorul general, Alexei Miller. "Discuţiile au început odată cu întâlnirea dintre ministrul turc al Energiei şi omologul său rus. Aceştia au căzut de acord cu privire la reluarea proiectului. Vizita lui Alexei Miller în Turcia şi întâlnirea cu omologul său turc sunt programate pentru mâine", a spus Alexander Medvedev. 

La începutul acestei luni, preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, şi liderul rus Vladimir Putin s-au întâlnit la Sankt Petersburg şi au decis ca proiectul Turkish Stream să fie reluat, urmând să fie înfiinţat un grup de lucru şi să fie stabilită o foaie de drum. 

În luna decembrie 2015, după ce un avion militar rus a fost doborât de către armata turcă, Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului Turkish Stream, o conductă de gaze care ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. 

În luna iunie a acestui an, Kremlinul a anunţat că Vladimir Putin a primit o scrisoare de la omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în care acesta şi-a prezentat regretele – percepute de Moscova drept scuze, conform mass-media internaţionale şi ruse – pentru doborârea avionului de vânătoare rusesc. AGERPRES