Banca Trust, aflată pe locul 32 pe piaţa din Rusia în funcţie de active şi pe locul 15 în funcţie de mărimea conturilor personale private, inclusiv depozitele, l-a angajat pe actorul american Bruce Willis pentru o serie de reclame.

Potrivit băncii centrale, Agenţia de Asigurare a Depozitelor, responsabilă cu administrarea băncilor afectate de crize, va prelua interimar supravegherea Trust Bank.

"Măsurile vor permite ca Trust să continue operaţiunile de plăţi. Toţi clienţii băncii, inclusiv deponenţii, vor putea folosi serviciile acesteia ca de obicei", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

La 1 decembrie, depozitele personale ale clienţilor Trust Bank se ridicau la 145 de miliarde de ruble, adică aproape 2,63 miliarde dolari.

Banca centrală va selecta în curând un investitor pentru Trust Bank, care va fi cel mai probabil o bancă mare din Rusia.

Săptămâna trecută, Ministerul rus de Finanţe a propus dublarea nivelului economiilor asigurate la 1,4 milioane ruble, adică 25.000 de dolari, în cazul prăbuşirii unei bănci.

Sub presiunea deprecierii rublei şi a sancţiunilor occidentale, sectorul bancar din Rusia ar putea beneficia de o majorare de capital de până la 1.000 de miliarde de ruble, adică 18 miliarde dolari, potrivit unei legi care este pregătită de Guvernul de la Moscova.