Goldman Sachs a semnat un memorandum de înţelegere cu Ministerul Dezvoltării Economice şi fondul pentru investiţii directe din Rusia, a confirmat pentru AFP un reprezentant al instituţiei financiare.

Goldman Sachs ar putea câştiga până la 500.000 de dolari din servicii de consultanţă acordate statului, iar guvernul de la Moscova intenţionează să angajeze şi alte bănci străine pentru promovare externă, scrie Ria Novosti, citată de mediafax.ro. Goldman Sachs se va ocupa de comunicarea cu investitorii şi va participa la prezentări în străinătate, a declarat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Economice Sergei Beliakov.

De asemenea, Moscova va continua să îmbunătăţească climatul pentru investiţii, a spus oficialul, adăugând că în prezent executivul nu informează eficient investitorii asupra măsurilor luate. Rusia, care va conduce în acest an grupul statelor membre G20, are probleme în a atrage investiţii, în pofida datelor macroeconomice.

Premierul Dimitri Medvedev a încercat să promoveze Rusia săptămâna trecută la Forumul Economic Mondial de la Davos, afirmând că economia a înregistrat o creştere de 3,5% anul trecut, în timp ce îndatorarea ţării se situează la circa 11% din PIB, nivel extrem de redus faţă de ţările occidentale.

Sursa: mediafax.ro