"Nu este în discuţia noastră suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Conştientizăm cu toţii că preluarea preşedinţiei Consiliului UE în 2019 este o mare responsabilitate pentru România. Va fi prima carte de vizită la nivel european. Depinde modul în care o vom juca", a afirmat Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Întrebată cum ar fi să deţinem preşedinţia Consiliului UE şi să avem şi un preşedinte suspendat, Rovana Plumb a spus: "Nu se va întâmpla lucru acesta. Eu cred că atât Administraţia Prezidenţială, cât şi domnul preşedinte Iohannis, cât şi toţi ceilalţi actori politici trebuie să înţeleagă că avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Două rânduri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentarea în mai şi bineînţeles prezidenţialele".

La jumătatea lunii iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că planul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis rămâne în picioare, deşi şeful statul statului a semnat decretul pentru revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Chiar nu ştiu! Adică, nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Nu este obligatoriu în toamnă, se pot întâmpla foarte multe lucruri. Am vorbit cu colegii mei în ultima întâlnire de la grup, le-am spus că pot merge în vacanţă, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei pentru că dacă apare ceva o să ne reîntâlnim în Parlament", a declarat Dragnea, la Antena 3.

Citește și: DRAGNEA a anunțat SUSPENDAREA LUI IOHANNIS! Veste de ultimă oră