Organizaţia Priroda za horata /Natura pentru oameni/ face apel la bulgari şi români să boicoteze marfa olandeză de pe piaţă până când celor două ţări li se va permite să intre în spaţiul Schengen, într-o ‘poziţie oficială’ trimisă agenţiei bulgare de presă.

"Îi chemăm pe bulgari şi pe români să boicoteze mărfurile olandeze. Să nu mai alimenteze cu carburant de la staţii olandeze, să nu mai cumpere produse cosmetice, legume şi alimente olandeze. Şi mai ales, să nu cumpere lalele olandeze pentru Ziua femeii, 8 martie", se arată în comunicat.

"Nu trebuie să mai tolerăm discriminarea impusă de Olanda în legătură cu accesul în spaţiul fără frontiere, în ultimii trei ani. Nu trebuie să acceptăm explicaţia că toate acestea sunt din cauza unui partiduleţ olandez care se doreşte la guvernare. Am îndurat prea multă umilinţă în istoria noastră pentru a permite asta. Nu suntem persoane de calitate inferioară, rata criminalităţii nu este mai mare la noi, graniţele noastre nu sunt mai nesigure" – subliniază autorii apelului.

"Poate nu suntem de acord cu legalizarea drogurilor şi a prostituţiei în Olanda, dar nu le contestăm decizia" – se menţionează în comunicatul citat de agenţia bulgară.
SURSA: Agerpres