Pentru că luna iunie a fost compromisă pentru călătorii, foarte mulți români continuă să rezerve vacanțe pe litoralul bulgăresc până la finalul lunii septembrie. Astfel, sezonul estival din Bulgaria se va prelungi până la finalul lunii septembrie, iar hotelierii bulgari observă un trend crescător în rezervarea vacanțelor în prima lună de toamnă.

Mai mult, lanțul hotelier HVD din Bulgaria anunță că peste 50% din rezervările de vacanță efectuate în luna septembrie au fost făcute de turiști români.

Vacanțe all inclusive mai ieftine cu până la 30% în luna septembrie

Preferința românilor pentru vacanțele de tip all inclusive reiese din numărul mari de rezervări efectuate deja pentru luna septembrie. Accesul nelimitat 24h la băuturi și mâncare, șezlongurile gratuite și umbrelele de pe plajele private ale resorturilor, precum și accesul gratuit la facilitățile hotelurilor se numără printre motivele pentru care românii sunt interesați de pachetele all inclusive. 

Astfel, pentru un pachet all inclusive la Hotel HVD Miramar 4*, românii vor plăti de la 51 euro/persoană/noapte, un tarif cu 30% mai mic față de anul trecut. De asemenea, pentru cei care 

preferă sejururile ultra all inclusive, prețurile încep de la 66 euro/persoană/noapte la hotelul Reina del Mar, un resort de 5 stele inaugurat anul trecut.

Sezon estival prelungit până la finalul lunii septembrie

Pe fondul incertitudinilor legate de deschiderea școlilor, românii sunt dispuși să călătorească în continuare și în luna septembrie. Evoluția pozitivă a Bulgariei în contextul coronavirus reprezintă un motiv în plus pentru cei care vor să călătorească pe litoralul bulgăresc.

Temperaturile de vară din timpul zilei, vremea răcoroasă noaptea și apa caldă a mării fac din septembrie o lună perfectă pentru sejururile pe litoral. De aceea, hotelierii bulgari plănuiesc să țină deschise hotelurile până la finalul lunii septembrie. De regulă, sezonul estival din România este mai scurt decât cel de la vecini, Bulgaria fiind o alternativă ideală pentru românii care vor să profite de vremea frumoasă.

Bulgaria, una dintre cele mai sigure destinații de vacanță pe litoral în contextul coronavirus

Rata mică a infectărilor zilnice, precum și lipsa restricțiilor pentru români, au transformat Bulgaria într-o alternativă perfectă pentru cei care vor să călătorească în afara României, chiar și în septembrie. În plus, tot mai multe familii cu copii aleg pachetele all inclusive oferite de hotelierii bulgari. Datorită activităților dedicate și diverse din cadrul resorturilor, turiștii se simt mai în siguranță dacă își desfășoară întreaga vacanță în cadrul resortului, nefiind nevoiți să îl părăsească. 

Grupul Hotelier HVD din Bulgaria are în portofoliu 5 hoteluri, dintre care 4 se află pe litoralul Bulgariei, în stațiunile Sunny Beach, Golden Sands și Obzor și unul se află în localitatea Suhl din centrul Germaniei. În total, grupul hotelier gestionează peste 1500 de camere de cazare. Cea mai nouă investiție HVD Hotel este hotelul Reina del Mar din stațiunea Obzor, un hotel de 5 stele, cu 3 piscine, plajă privată, mai multe restaurante, cu 557 spații de cazare.