Saltul puternic s-a datorat şi faptului că tot mai multe primării au ajuns să accepte plata taxelor şi impozitelor, în prezent numărul acestora fiind de 129, din care 25 au implementat şi plata online prin card, de 2,5 mai multe faţă de anul trecut.

“Creşterea numărului de primării care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul s-a tradus prin dublarea tranzactiilor de la începutul anului comparativ cu perioada similara din 2010, atât din punctul de vedere al numarului – peste 140.000 de tranzacţii, cât şi ca valoare – aproximativ 46 milioane de lei. Pe întreg parcursul anului 2010, au fost facute 128.000 de plăţi în valoare de 38,5 milioane de lei.

 „Un salt spectaculos l-au avut plăţile cu cardul prin internet, de peste 22.000 de tranzacţii, o dovadă că românii apreciază opţiunea de a-şi plăti taxele şi impozitele online, fără să se mai deplaseze la administraţiile financiare. Din luna martie, cetăţenii din Târgu Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti pot face plăţi online către administraţia locală şi prin www.ghiseul.ro, şi sperăm ca din ce în ce mai multe primării să se înroleze în acest sistem pentru a oferi această facilitate cetăţenilor lor”, a declarat Cătălin Creţu, director general al diviziei din România a Visa Europe.

Tranzacţiile online pentru plata taxelor şi impozitelor din primele patru luni eu reprezentat 16% din totalul tranzacţiilor. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor, la 330 lei.