Rusia modernizează forțele din Marea Neagră pentru o mai bună securitate, a anunțat ministrul.

‘Evident, ne modernizăm forţele şi echipamentele, ţinând seama de faptul că infrastructura NATO se apropie de ţărmurile noastre, dar toate aceste întăriri ale noastre sunt absolut adecvate şi corespunzătoare nevoilor reale în materie de securitate’, a afirmat el.

Potrivit declarațiilor oficialului, Rusia este cu ochii pe România și Bulgaria. țări în care NATO a implementat proiecte de infrastructură și a creat puncte de sprijin.

‘Vom răspunde la toate acestea conform viziunii noastre despre ceea ce trebuie făcut pentru a ne asigura în mod fiabil interesele de apărare şi securitate’, a spus în continuare oficialul diplomatic rus. ‘Nu există nicio îndoială că acest lucru se va face’, a adăugat Aleksandr Gruşko.

Acesta susține că Alianţa Nord-Atlantică încearcă să demonizeze activitatea militară a Rusiei la Marea Neagră.

‘În ansamblu, nimic nu s-a schimbat. Aşa cum de 200 de ani Flota Rusiei se află în Crimeea (portul Sevastopol), ea stă în continuare acolo şi se afla tot acolo şi atunci când Crimeea era ucraineană, între altele. Iar flota nu este compusă doar din nave – de suprafaţă sau submarine -, ea cuprinde de asemenea infanteria marină, apărarea de coastă şi o componentă aeriană foarte puternică’, a afirmat el.

‘În acest sens, calitatea prezenţei noastre militare în Marea Neagră nu s-a schimbat deloc’, mai susţine Aleksandr Gruşko.