„Am spus că voi veni oricând în Parlament, mâine mă voi duce la Comisia juridică. Am avut discuţii în această seară şi mâine voi merge acolo. Voi avea discuţii şi mâine dimineaţă. A fost toate aceste zile secretarul de stat domnul doctor Raed Arafat, care a discutat efectiv fiecare termen, fiecare problemă. (…) Vom merge şi noi în măsura în care mâine vom fi solicitaţi, deci, nu se pune problema.

Eu sunt medic, poate reuşim şi juridic să o ducem la bun sfârşit, fiindcă este mare nevoie de această lege. Disponibilitatea mea este maximă pentru fiecare moment sau element care este în litigiu. Numai să avem această lege, să putem continua tratamentul în siguranţă atât pentru pacient, cât şi pentru cadrul medical. (…) Medical ne trebuie aceste pârghii”, a transmis Nelu Tătaru la B1 TV.

Singura țară din Europa care nu are o lege în acest sens

Potrivit celor spuse de Tătaru, România este singura ţară din Europa care nu are în acest moment o lege care să permită controlul internării, izolării și detașarea personalului medical.

„Suntem singura ţară din Europa care nu are în acest moment o lege în care să putem controla internarea, izolarea, detaşarea personalului medical. Eu consider că este foarte utilă, necesară în acest moment”, a susţinut ministrul Sănătății.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea