Dacian Cioloș consideră că România nu va putea ieși din criza sanitară până nu se vor impune măsuri restrictive în timpul valului patru al pandemiei.

„Un lucru este cert, e nevoie de măsuri pentru că situația (numărul infectărilor) nici macăr nu se stabilizează, nu vorbim de regres.”, a spus acesta.

Dacian Cioloș: „România e o pată neagra pe harta Europei”

Dacian Cioloș consideră că regresul României în această stare de urgență este unul critic. Acesta a precizat că situația ar putea fi îmbunătățită cu ajutorul unor măsuri restrictive pentru anumite tipuri de activități.

„România e o pată neagră pe harta Europei dacă ne uităm la numărul de morți. Persoane infectate sunt cam peste tot, dar numărul morților este de departe cel mai mare în România, deci în mod clar e o problemă. Nu vom reduce presiunea pe spitale și pe ATI decât dacă ținem sub contrul numărul de cazuri, iar pentru asta e nevoie de măsuri restrictive pentru anumite tipuri de activități. În situația de față e nevoie și de măsuri restrictive, pentru că altfel nu o să o scoatem la capăt.

Am auzit mai multă lume că s-a plâns de măsuri intempestive luate de pe o zi pe altă, oamenii nu au timp să se pregătească și asta pe oameni îi enervează. Rolul politicienilor este să explice de ce iau anumite decizii, de ce se introduc unele restricții și pe ce perioadă.”, a declarant Dacian Cioloș.

Ce soluție propune Dacian Cioloș?

Acesta a fost întrebat dacă consideră carantinarea zonală în București eficientă pentru situația actuală sau dacă este PRO vaccinare obligatorie. Dacian Cioloș s-a abținut de la un răspuns. Acesta a argumentat că mai are nevoie de timp de gândire și, mai ales, de opinia unor specialiști înainte să de aș forma o părere finală, dar și pentru a putea înțelege ce soluție ar fi mai bună în lupta cu virusul Covid-19.

„Aș tine pe masă orice opțiune care are argumente”, a încheiat Dacian Cioloș.