Negocierile dintre PNL şi USR par să fi eşuat, vineri. Premierul desemnat, Dacian Cioloş, confirmă faptul că preşedintele Klaus Iohannis este foarte implicat în acest proces şi spune că au vorbit chiar vineri dimineaţă.

“Mi-a spus să îl țin la curent. O să mai discut cu dânsul”

“Am avut o discuție… cred că astăzi dimineață. În care i-am spus cum au decurs discuțiile până atunci și faptul că astăzi așteptam o altă întâlnire, după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut. Dânsul m-a ascultat și mi-a spus să îl țin la curent.

O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, sunt clare și în spațiul public, după ce PNL a arătat că nu este interesat de a găsi o soluție, nici nu au oferit o altă soluție, nici nu i-a interesat să lucreze, pentru a oferi o soluție împreună”, a declarat Dacian Cioloş, vineri seara, pentru Digi24.

A fost desemnarea lui Dacian Cioloş una făcută “la mişto” de Klaus Iohannis? “Fiecare poate să creadă ce vrea”

Mulţi au declarat, în spaţiul public, că numirea lui Dacian Cioloş a fost una făcut “la mişto” de preşedintele Klaus Iohannis. Ce spune despre aceste interpretări liderul USR?

“Fiecare poate să creadă ce vrea. Noi în politică ne-am obișnuit prea mult să construim pe bază de jocuri de culise. Indiferent cine ce a avut în minte, eu sunt într-o procedură constituțională. Am luat foarte în serios această desemnare.

Evident că în democrație trebuie să ai o majoritate pentru a construi un guvern. Dar s-au văzut și situații în care au funcționat guverne și fără majoritate, dacă avut un program convingător și dacă contextul politic a permis. Eu cred că ne aflăm într-o astfel de situație”, a adăugat Cioloş, potrivit stiripesurse.ro.

Florin Cîţu ar fi acceptat drept ministru de către Dacian Cioloş

Premierul desemnat a mai spus, vineri, că nu are o problemă personală cu Florin Cîţu şi l-ar accepta drept ministru într-un Guvern al său.

Dacian Cioloş nu a dorit însă să precizeze dacă ar accepta un alt premier de la PNL pentru a reface coaliția.

“Nu văd de ce nu aș fi făcut lucrul acesta. Problema a fost cum a fost condus acest guvern. Nu am o problemă personală cu Florin Cîțu, ci îmi doresc un premier care să poată să conducă un guvern de coaliție”, a spus Dacian Cioloş.