Gabriel Hristache este primul antrenor de tenis al Biancăi Andreescu. El a povestit pentru reporterii Fanatik cum această talentată jucătoare a ajuns să reprezinte Canada în locul României.

Părinţii Biancăi au plecat în Canada pentru a putea trăi o viaţă mai bună decât aici, însă a existat şi un moment în care micuţa Bianca Andreescu şi mama sa, Maria, s-au întors în România. Totul a fost, din păcate, un eşec usturător, aşa că cele două s-au întors în Canada, unde au rămas definitiv.

„La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă”

„Maria a venit aici să pornească un business. Bianca îşi dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul şcolar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuş. Nicu are un job extraordinar acolo, câştigă foarte bine, aveau şi casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină în ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, şi-a luat un apartament, a dus copilul la şcoală, l-a adus la tenis şi a încercat să facă un business.

Ea a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăştia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca şi în străinătate: punem umărul să câştigăm amândoi. La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă.

Mai mult de-atât, când ai maşini, primul care te trage în ţeapă este şoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câţi bani s-au dus?! Şi a trebuit să i se explice. «Uite cum te fac şoferii la motorină. La început merg tare, să facă consumul mare la motorină, merg cu viteza a treia cu 100 la oră ca să consume»… După aceea întârzie.

Erau şocuri astea la ea. Şi-a dat seama la un moment dat că nu vrea să îşi crească fata aici, scârbită de ce i se întâmplă”, a povestit Gabriel Hristache pentru Fanatik.

Au rezistat în România doar doi ani şi jumătate

Primul antrenor al Biancăi spune că aceasta şi mama ei au mai stat doar doi ani şi jumătate în România. Maria Andreescu nu a mai rezistat să fie înşelată în afaceri şi să se confunte cu invidia de la şcoală.

„De la grădiniţă încep astea: «Ce maşină are taică-tu? Păi tu vii cu Loganul, tata are Porsche!». Nu i-au plăcut astea. Auzea la şcoală, la coafor, pe unde mergea:

«I-auzi ce spunea fiul lui nu ştiu care milionar, că s-a luat de copil că nu are nu ştiu ce telefon». Te loveşti de foarte multe. Maria a vândut tot, apartament, maşini. Chiar eu voiam să îi cumpăr una dintre maşini. Avea un Nissan şi îl dădea şi pe degeaba, numai să plece”, a declarat Gabriel Hristache.

„Avea nişte calităţi pe care eu nu le-am întâlnit la alţi copii”

Antrenorul îşi aminteşte că a fost uimit de cât de serioasă era Bianca, încă de la vârsta de 6 ani.

„Era un copil normal, am dat nişte teste. Am remarcat seriozitatea ei, atipică pentru un pui de om de șase ani jumate. Era o transformare extraordinară pe terenul de tenis. După antrenament se juca cu fiul meu, erau pe jos. De mică avea o mare dorinţă de victorie. Juca un meci cu Radu, o bătea şi se vedea suferinţa şi dorinţa ei de victorie.

În rest, aş fi ipocrit să spun că știam că Bianca va ajunge ce-a ajuns. Dar, într-adevăr, avea nişte calităţi pe care eu nu le-am întâlnit la alţi copii. Deşi spun că acum ar trebui să dea nişte kilograme jos, având probleme cu genunchii”, a mărturisit Gabriel Hristache.