"Piaţa ilegală este mult mai adaptabilă din punct de vedere al preţurilor faţă de piaţa legală. Preţurile în piaţa ilicită de ţigarete vor scădea cu 34%, în medie, pentru că vânzătorii ilegali de tutun vor avea tot interesul să le crească vânzările în contextul în care şi pe piaţa legală preţurile vor scădea prin reducerea categoriei premium de ţigarete. În Europa, piaţa ilegală a ţigaretelor ar putea creşte de la 25% în prezent la 55%, din cauza noi directive europene", a arătat Rădulescu.

Acesta a spus că la nivelul UE 27 veniturile la buget din vânzările de tutun se vor adânci de la 2,2 miliarde euro, până la 5 miliarde de euro.

Noua directivă a Comisiei Europene va avea ca potenţial efect pierderea peste 20.000 de locuri de muncă în România şi a mai mult de 200 milioane de lei la buget din necolectarea taxelor.

În decembrie 2012, Comisia Europeană a adoptat propunerea de revizuire a directivei privind produsele de tutun pe care reprezentanţii din industria tutunului o consideră ca putând avea un impact negativ semnificativ în sector în special prin uniformizarea pachetelor de ţigarete interzicerea ţigaretelor de tip slim şi a celor mentolate.

Mihnea Rădulescu a participat la conferinţa naţională de management model pentru retailer mici şi mijlocii, organizată de CNIPMMR.