După o investiție de aproape 4 milioane de eURO în managementul energetic al magazinelor din România, retailerul Penny Market a ajuns la peste 200 de magazine care sunt certificate conform ISO 50001, devenind astfel cea mai mare rețea alimentară și de vânzare cu amănuntul din România care obține aceasta certificare, a anunțat compania.

„A fost un proces de lungă durată – am început pregătirea în martie 2016 și am fost pregătiți pentru audit la începutul acestui an – ce a implicat foarte multe resurse și dedicare din partea echipelor. Bineînțeles, planurile noastre nu se opresc aici și vom continua planul nostru de investiții și inovare la nivel de sisteme de eficiență energetică”, a declarat Daniel Gross, General Manager REWE Romania.

Planul de investiții pentru 2017 include: testarea cu panouri fotovoltaice, pompă de caldură, iluminat natural, contorizare inteligentă pentru o parte din magazine, pentru sistemul frigorific, dar și pentru măcelării. Potrivit unui comunicat de presă, prin obținerea acestei certificări, compania își va îndeplini obligațiile legale rezultate din Directiva UE privind eficiența energetică care impun economisirea unor volume semnificative de energie în cadrul tuturor operațiunilor, reducerea costurilor operaționale, monitorizarea energetică eficientă la nivelul grupului REWE și dezvoltarea în continuare a reputației sustenabile.

În mod strategic, retailerul și-a stabilit obiectivul de a reduce consumul mediu de energie cu 12% pe metru pătrat de spațiu de desfacere în perioada 2014 – 2022 și reducerea cu încă 23% a emisiilor specifice de CO2 pe metru pătrat în toate formatele de magazine. Pentru a crește gradul de conștientizare a acțiunilor eficiente din punct de vedere energetic, toți cei 4.000 de angajați ai magazinului au fost instruiți și implicați în proces.

Grupului german REWE a deschis primul magazin pe piața locală în anul 2005. În prezent, grupul deține în România 200 de magazine Penny Market, cu o echipă de 4.000 de angajați. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.