Decizia a fost luată cu 115 voturi ”pentru”, 29 împotrivă şi şase abţineri.

Liderul grupului PSD, deputatul Valeriu Zgonea, a motivat cererea de retrimitere la comisie prin faptul că proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei a fost discutat ‘în clandestinitate’ la Comisia juridică de "trei, maxim patru colegi". Afirmaţiile lui Zgonea au determinat nemulţumirea preşedintelui Comisiei juridice, Daniel Buda, care a susţinut că dezbaterile au fost deschise. El a cerut PNL şi PSD să-şi asume respingerea proiectului de modificare a Constituţiei.

La rândul său, viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a susţinut că modificarea Constituţiei trebuie făcută de un Parlament legitim care să rezulte din votul cetăţenilor.

"Noi considerăm că numai viitorul Parlament din alegerile din acest an poate să discute serios modificarea Constituţiei", a spus Nicolăescu, adăugând că raportul la proiectul de lege a fost întocmit "neregulamentar" şi nu reprezintă voinţa cetăţenilor României.

Pentru retrimiterea la comisie s-a pronunţat şi deputatul UDMR Marton Arpad.

"Suntem de acord să fie retrimisă la comisie şi să fie readus doar acel proiect de lege de revizuire a Constituţiei în orice Parlament care măcar în comisie să aibă susţinerea de două treimi", a spus Marton Arpad.