„Agenția Națională de Securitate a SUA NSA s-a gândit să ascundă programe software de spionaj în hard disk-uri făcute de Western Digital, Seagate, Toshiba și alți producători de top, oferind agenției mijloacele de a trage cu urechea pe majoritatea calculatoarelor din lume, afirmă cercetatori în domeniul ciberneticii și foști agenți. Această capacitate bine păzită a fost parte dintr-un grup de programe de spionaj descoperite de Kaspersky Lab, producator de software de securitate cu sediul la Moscova, care a dat publicităţii o serie de operațiuni de cyberespionaj occidentale”, mai scrie Business Insider.

„SUA au implantat instrumente de spionaj în întreaga lume, potrivit rapoartelor”, citim în publicaţia The New York Times. „O firmă rusă spune că Statele Unite a gasit o modalitate de a încorpora permanent instrumente de supraveghere și sabotaj în calculatoare țărilor lumii, inclusiv Iran, Rusia, Pakistan și China.”

„Cu trupele ucrainene încercurite, armistiţiul este fragil”, mai scrie New York Times. „Forțele separatiste controlează aparent un drum cheie aproape de Debaltseve, ceea ce înseamnă că nu mai puțin de 8.000 de militari ucraineni sunt înconjuraţi.”

„Nu există armistiţiu în lupta pentru un oraş-cheie”, titrează The Wall Street Journal.

„Lupta pentru Debaltseve a devenit cea mai mare provocare pentru o încetare focului care a intrat în vigoare la miezul nopții de sâmbătă spre duminică și care trebuia să încheie un conflict care durează de luni de zile.”

„Discuțiile privind programul de salvare a Greciei au fost întrerupte”, mai scrie Wall Street Journal. „Discuțiile în privinţa modului de a păstra Grecia pe linia de plutire s-a stricat brusc luni, demonstrând prăpastia mare dintre Atena și creditorii săi europeni și declanșând o stare sporită de incertitudine cu privire la viitorul țării în interiorul blocului monetar.”

„Discuțiile privind programul de salvare al Greciei au căzut, după ce Atena a respins ca "inacceptabile" cererile zonei euro”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Discuțiile dintre Grecia și creditorii săi din zona euro s-au prăbușit în dezordine, luni seară, sporind îngrijorarea că Atena este tot mai aproape de o renunţare perturbatoare la moneda unică euro. Delegației Greciei i s-a spus în termeni foarte clari că discuțiile vor reîncepe numai dacă Atena este dispus să extindă pachetul său de salvare. În acest pachet se află o listă de măsuri de austeritate la care noul guvern de stânga la Atena a promis că va renunţa. Prin ultimatumul efectiv dat Greciei, Eurogrupul format din miniștrii de finanțe din zona euro a spus că Atena trebuie să fie de acord până vineri să mențină planul de salvare actual sub auspiciile Uniunii Europene, Bancii Centrale Europeane și a Fondului Monetar Internațional – ceea ce Grecia consideră că este inacceptabil.”

„Grecia şi Eurogrupul: Testul final al datoriilor”, citim în publicatia germană Der Spiegel.

„Reuniunea miniștrilor de finanțe din zona euro s-a încheiat din nou cu scandal. Grecia gaseşte că o prelungire a programului de asistență al UE este "absurdă", iar managerul-şef al Atenei, Varoufakis se pronunţă împotriva ultimatumurilor. Cu toate acestea, Eurogrupul intenționează să rămână ferm.”

„Grecia: Şi dacă a fost un joc de poker?”, citim în pagina electronică a publicaţiei Le Monde. „Țările din zona euro dat guvernului grec un ultimatum ca "până la sfârșitul acestei săptămâni, nu mai mult" să fie de acord să prelungească pachetul de ajutor actual. Atena refuză acest lucru.”

„Reforma imigraţiei a lui Obama, suspendată de un judecător din Texas”, mai scrie Le Monde.

„Un judecător federal din Texas a anunţat luni suspendarea măsurilor adoptate prin decret de preşedintele Barack Obama pentru regularizarea situaţiei a milioane de imigranţi ilegali, care altfel ar risca să fie expulzaţi. Trecând peste opinia Congresului, care a votat de mai multe ori împotriva revizuirii legislaţiei privind imigraţia, preşedintele Obama a anunţat în luna noiembrie un program menit să asigure circa 4,7 milioane de imigranţi clandestini că nu vor fi expulzaţi înapoi către ţările lor de origine. Decizia de suspendare a aplicării decretului a fost anunţată cu numai o zi înaintea datei de la care, în virtutea acestui act normativ, imigranţii ilegali se puteau înscrie în programul DACA Deferred Action for Childhood Arrival, pentru a putea obţine un permis temporar de muncă ce amâna expulzarea lor din SUA cu încă cel puţin trei ani. Totuşi, este posibil ca Administraţia de la Washington să înainteze recurs pentru ca decizia judecătorului Andrew Hanen să nu se aplice, astfel încât decretul lui Obama să rămână în vigoare.”