„Scăderea prețului petrolului este cea mai mare preocupare a Rusiei. Pentru o restricție rapidă, sprijinul puternic al OPEC nu este deloc sigur. OPEC trebuie să stabilească în reuniunea de la Viena scăderea producţiei, pentru a limita scăderea preţului petrolului”, mai scrie Die Welt.

„Mama tânărului ucis la Ferguson spune că fiul ei a fugit din faţa poliţistului temându-se pentru viaţa lui, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Părinţii lui Michel Brown s-au aflat în studiourile PBS, fiind invitați în emisiunea lui Charlie Rose. Mama tânărului a susținut că atunci când a fugit din fața polițistului, fiul ei a fugit pentru a-și salva viața. Ea a spus, de asemenea, că tatăl lui Michael avusese cu acesta o discuție despre cum să se comporte cu autoritățile”.

„Experţii disecă deciziile luate de poliţistul Wilson la Ferguson, titirează The New York Times. „Mulţi specialişti spun că Darren Wilson a acţionat potrivit regulamentelor, dar alţii spun că precipitarea lucrurilor, care a dus la momentul fatal, ar fi putu fi evitată.”

„Statele Unite îşi suplimentează puterea aeriană, dar ISIS este greu de dibuit”, mai scrie New York Times.

„Statele Unite au deplasat mai multe avioane de lupta din Afganistan în Orientul Mijlociu, dar Statul Islamic, un hibrid între o armată convenţională şi o reţea teroristă este greu de identificat”.

„Marea Britanie face presiuni asupra companiilor de pe Internet pentru a face mai mult în lupta împotriva terorismului, citim în The Wall Street Journal. „Marea Britanie face un pas înainte în lupta cu companiile de pe Internet, referitor la câtă responsabilitate ar trebui să aibă acestea în compaterea activităţilor teroriste, în contextul acuzaţiilor politice potrivit cărora o firmă americană ar fi ajutat la prevenirea unui atac mortal la Londra, anul trecut.”

„Al Qaida a scăpat cu ostaticul britanic”, titrează pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Forţe americane şi yemenite au reuşit să salveze opt ostatici dintr-o peşteră din munţii Yemenului. Răpitorii au reuşit însă, să scape câteva zile mia devreme de raid, împreună cu un cetăţean american şi un britanic.”

„Comisia Juncker, sub presiunea eurofobă”, titrează Le Monde. „După dezvăluirile din LuxLeaks, populiştii Le Pen şi Farage s-au aliat împotriva fostului lider luxemburghez. O moţiune de cenzură este supusă votului eurodeputaţilor joi.”

 „Demisia Anei Mato marchează din plin corupţia Congresului, citim în pagina electronică a publicaţiei spaniole El Pais. „Ministrul spaniol al Sănătăţii îşi părăsește biroul, după ce justiţia a dovedit că a fost beneficiar al afacerilor ilegale ale fostul ei soț.”

„Scenariu: preşedintele Napolitano, la revedere la mijlocul lunii decembrie? Ipoteza care îl nelinişteşte pe premierul Renzi”, titrează pe prima pagină publicaţia Corriere dela Sera.