"Un incendiu produs într-un club din Bucureşti s-a soldat cu 30 de morţi, alte zeci de persoane fiind rănite", a transmis postul tv american CNN, în timp ce BBC News notează că "România este în stare de şoc" din cauza tragediei. "Treizeci de morţi şi zeci de răniţi într-un incendiu produs la un club de noapte din Bucureşti", a relatat agenţia de presă britanică Reuters. "Bucureşti: 30 de morţi şi 88 de răniţi în stare gravă după o explozie produsă într-o discotecă", titrează cotidianul francez Le Parisien. "Incendiu mortal într-un club de noapte din Bucureşti", notează Le Monde.

Supravieţuitori ai incendiului de la clubul Station din SUA, în urma căruia au murit 100 de oameni şi 230 au fost răniţi, întristaţi de tragedia de la Bucureşti, relatează Associated Press în pagina online.

"Supravieţuitori şi familii ale victimelor unui incendiu mortal produs în 2003 la un club de noapte din Rhode Island, în SUA, au declarat sâmbătă că tragedia de la Bucureşti este tristă şi înfricoşător de asemănătoare. "Este atât de asemănător. Mă întristează", a declarat Claire Bruyere, din Warwick, a cărei fiică în vârstă de 27 de ani, Bonnie Hamelin, a murit în incendiul din 2003 de la clubul de noapte Station din oraş. "Nici nu vreau să mă gândesc prea mult la asta", a adăugat ea. Incendiul de la clubul Station, unul dintre cele mai grave din istoria SUA, a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert al formaţiei Great White, care au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului. 100 de oameni au murit şi 230 au fost răniţi. În mod asemănător, incendiul de vineri noapte de la clubul Colectiv din Bucureşti a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert. Flăcările s-au extins rapid şi au generat o busculadă, astfel că până acum 30 de persoane au murit şi aproximativ 180 au fost rănite."

Mii de persoane au mărşăluit prin Bucureşti duminică, în condiţiile în care bilanţul incendiului de la Clubul Colectiv, de vineri noapte, a ajuns la 30 de morţi, relatează cotidianul britanic The Guardian. Poliţia a precizat că 10.000 de persoane au mărşăluit din Piaţa Universităţii până la locul tragediei, unde se afla o mare de flori şi candele.

Postul american de televiziune CNN relatează la rândul său că peste 12.000 de persoane au participat la marşul de pe străzile Bucureştiului, purtând bannere pe care scria "Corupţia, lăcomia şi indiferenţa ucid România".

Agenţia de presă Reuters notează că ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat locul incendiului, întâlnind oameni care aprindeau candele în semn de solidaritate cu familiile care sunt în doliu.

Clubul Colectiv, locul celei mai mari tragedii pe care a trăit-o Bucureştiul în ultimii ani, s-a transformat într-un altar de lumânări. Supravieţuitorii s-au întors ca să aprindă lumânări pentru cei care nu au reuşit să se salveze. Cu flori şi lumânări au mers în scuarul clubului nu doar rude, prieteni sau cunoştinţe ale victimelor, ci şi persoane care au aflat la ştiri despre tragedie şi au hotărât să aducă un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa, scrie Jurnal de Chişinău. Flori şi lumânări au fost depuse de asemenea în mai multe oraşe din România, precum Sibiu, Buzău şi Timişoara, adaugă cotidianul moldovean.

Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat duminică pentru victimele incendiului de la Club Colectiv, în timp ce medicii au avertizat că bilanţul ar putea creşte "semnificativ" deoarece mulţi răniţi au arsuri grave, scrie la rândul său agenţia de presă americană Associated Press, adăugând că oamenii foarte credincioşi de la ţară s-au rugat în biserici şi au ţinut un moment de reculegere.

Polemica a luat amploare în weekend, presa acuzând proprietarii clubului şi autorităţile de "iresponsabilitate", comentează publicaţia franceză Liberation, menţionând că între 200 şi 400 de tineri participau la un concert rock când a izbucnit incendiul, de la focurile de artificii folosite în interiorul clubului.

30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un total de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un număr de 137 de răniţi mai erau internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sănătăţii.