Poliţiştii de la Brigada Rutieră avertizează şoferii bucureşteni că, începând de astăzi, circulaţia pe mai multe artere din Bucureşti va fi resticţionată până luni.

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, la data de 08.10.2011, se va desfăşura în Capitală, între orele 10:00 – 12:00, „Crosul Copiilor”.

Traficul rutier va fi restricţionat  începând cu ora 09:00, până la ora 12:30 pe următoarele artere rutiere:
– bd. Unirii de la bd. Lucian Blaga până la Piaţa Alba Iulia, pe ambele sensuri; – bd. Decebal, de la Piaţa Hurmuzachi până la Piaţa Alba Iulia, cu asigurarea traversării pentru autovehicule pe str. Dristor, pe sensul de deplasare spre Piaţa Unirii.
Rute ocolitoare:
str. Nerva Traian – bd. Octavian Goga – Calea Dudeşti – şos. Mihai Bravu;
Piaţa Hurmuzachi – Calea Călăraşilor – bd. Corneliu Coposu – Piaţa Unirii.

De asemenea, mâine se va desfăşura în Capitală, a patra ediţie a evenimentului Bucharest International Marathon, cu punctul de Start / Finish – Piaţa Alba Iulia.  Astfel, începând cu ora 06:00, se vor institui restricţii de circulaţie pe următoarele artere:
– bd. Unirii, între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii;
– pod Şerban Vodă;
– Splaiul Unirii, între Pod Şerban Vodă şi Pod Abator;
– Splaiul Unirii, între Pod Abator şi Pasaj Mărăşeşti;
– breteaua Pasajului Mărăşeşti de lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României;
– bd. Mircea Vodă, între Pasajul Mărăşeşti şi bd. Unirii;
– bd. Unirii, între bd. Mircea Vodă şi Piaţa Alba Iulia;
– bd. Burebista, între Piaţa Alba Iulia şi str. Unităţii;- bd. Decebal, între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Hurmuzachi, pe ambele sensuri.
Începând de la ora 08:30, până la ora 16:00, traficul rutier va fi restricţionat în totalitate pe arterele mai sus menţionate.
Tot în acest weekend se desfăşoară în Capitală  un eveniment NATO. Măsurile de securitate care se vor lua în cadrul Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare NATO 2011 (AP NATO 2011) , ce vor avea loc la Bucureşti, între 7 şi 10 octombrie, nu vor afecta traficul în Capitală. Reprezentanţii celor care gestionează organizarea acestui eveniment, Serviciul de Protecţie şi Pază, au precizat că nu vor fi perturbări ale traficului rutier pe traseul celor 350 de invitaţi şi nici în jurul Parlamentului României – Casa Poporului. Şoferii ar trebui totuşi să evite arterele pe care vor circula coloanele oficiale.