Bulgaria a reţinut 70 de migranţi ilegali, găsiţi într-un autobuz dintr-o parcare de pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Doi români reţinuţi, alături de zeci de migranţi ilegali, de către oamenii legii din Bulgaria

Unii dintre migranţi au fost transportaţi la spital, ei fiind în stare de epuizare. Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul, au fost şi ei reţinuţi, iar procurorii au demarat procedurile juridice împotriva lor, transmite agenţia Reuters.

Potrivit sursei citate, 14 bărbaţi, care nu aveau documente, au afirmat că sunt de origine afgană. Ei au fost duşi la spital, iar trei au rămas sub observaţia medicilor.

Agenţia bulgară BTA notează că poliţişti de la poliţia rutieră bulgară au controlat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, o camionetă Fiat Ducato în parcarea menţionată de Reuters.

Ei i-au găsit pe cei doi români şi pe cei 70 de migranţi fără documente, cu vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani, care au spus că sunt din Afganistan.

Migranţii ar urma să ajungă la un centru pentru migranţi din Liubimeţ, din sudul Bulgariei.

Bulgaria şi-a intensificat controalele, pentru a dovedi că poate păzi frontiera externă a UE

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Majoritatea nu intenţionează să rămână în Bulgaria, ci ar vrea să ajungă în ţările mai bogate, din vestul Europei, folosind reţele elaborate de contrabandişti.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa sa cu Turcia, precum şi în întreaga ţară, pentru a combate un aflux de migranţi în creştere şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Preşedintele Bulgariei, despre refuzul privind ţara sa şi România în Schengen: Total ilogic

Joi, 8 decembrie, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, spunea că este „total ilogic” ca Bulgaria şi România să rămână în afara spaţiului Schengen în mijlocul unei crize de securitate europeană, referindu-se la invazia Rusiei în Ucraina.

„Este extrem de ilogic, în condiţiile unei crize de securitate, economice şi sociale, să fie ţinute Bulgaria şi România în afara spaţiului Schengen”, a spus Radev.

Liderul de la Sofia a reamintit că cei mai mari investitori din ţara sa sunt tocmai cele două state care s-au opus aderării Bulgariei la Schengen: Olanda şi Austria.