Rețeta va necesita următoarele ingrediente: 700 de grame brânză de vacă,  400 grame de smântână (12 % grăsime),  200 grame de zahăr, 200 grame de unt, 200 grame de stafide, 6 ouă mari, 4 linguri de făină, 4 linguri de griș și esență de vanilie.

Modalitate de preparare

Cele 6 ouă se pun într-un bol, peste ele trebuie pus zahărul și semințele de la păstaia de vanilie și se amestecă foarte bine cu un tel. Peste ouă trebuie adăugată brânza de vaci până ca ingredientele să fie amestecate. Peste amestecul de brânză și ouă trebuie adăugat untul care a fost lăsat în prealabil la temperatura camerei.

Făina trebuie adăugată puțin câte puțin până a fi amestecată. Este recomandată utilizarea a doar 4 linguri de făină. Următorul pas este adăugarea grișului, puțin câte puțin. După ce grișul a fost amestecat, se adaugă și 400 grame de smântâna (12% grăsime). După o nouă amestecare, se adaugă și stafidele.

Toată compoziția trebuie pusă într-o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Cuptorul trebuie preîncălzit la 175 grade iar tava trebuie să stea la copt pentru aproximativ 40-45 minute, la foc mic sau până când pasca este aurie deasupra. În ultimul rând, tava se lasă la răcit peste noapte până a fi scoasă din formă.