Documentul a fost semnat de ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Lucrările constau în principal, în consolidarea casetei râului Dâmboviţa, de la Lacul Morii în zona Tânganu, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector de apă uzată Dâmboviţa, inclusiv finalizarea lucrărilor la staţia de epurare a apelor Glina.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a spus că proiectul se desfăşoară pe două etape, respectiv programul financiar 2007-2013, în sumă de 258 de milioane de euro, iar cel de-al doilea program – 2014-2020, în valoare de 95 de milioane de euro.

"Sperăm ca la data de 30 septembrie să putem să trimitem la Bruxelles, să semnăm cererea de finanţare a acestui proiect. PMB, ANPR şi Ministerul Mediului lucrează în aşa fel încât să respectăm calendarul pe care l-am convenit cu Comisia Europeană care analizează acest proiect. Semnalele pe acest proiect sunt pozitive, în aşa fel încât, inclusiv etapa a II a să- l putem finaliza în 2016", a explicat ministrul Mediului.

Primarul general, Sorin Oprescu, a spus că rămâne în atenţie caseta de sub râul Dâmboviţa. "Prima fază se apropie de sfârşit, aceea de a curăţa caseta, rămân acum lucrări mari, aceea de a reface zonele de infiltraţie".

Potrivit Ministrului Mediului, lucrările constau în consolidarea casetei de sub râul Dâmboviţa. "În momentul de faţă, râul Dâmboviţa este exact ca un canal deschis şi nu mai are loc drenajul natural, fapt pentru care este necesar ca toate aceste aluviuni din drenajul natural să se ducă undeva. Or, acest lucru trebuie făcut prin aceste lucrări hidrotehnice", a explicat Plumb.

Ministrul Mediului a mai spus că atât canalul principal colector, cât şi cele adiacente vor funcţiona la o maximă capacitate, astfel încât, în momentul în care avem un cod galben de furtuni, vijelii şi o mare cantitate de apă care se acumulează, acesta să poată prelua apele pluviale.
Sursa: Agerpres