Poliţia Română anunţă că în acest weekend cimitirele din Bucureşti, precum şi Pădurea Băneasa vor fi închise, în încercarea de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Mai exact, pentru a se evita sosirea unui număr mare de persoane la cimitire de Florii,  cimitirele vor fi închise în acest weekend. Vor avea acces doar cei care participă la înmormântări, în grupuri de maxim 8 persoane, aşa cum prevăd ordonanţele militare emise pe perioada stării de urgenţă.

Având în vedere şi vremea frumoasă ce se anunţă la acest sfârşit de săptămână, Pădurea Băneasa va fi şi ea închisă, forţe ale Poliţiei şi jandarmi călare urmând să fie postaţi la intrările principale pentru a interzice accesul în pădure. Excepţie vor face doar persoanele care locuiesc în cartierele din zonă.

Poliţia Română a precizat că se va asigura că nu va exista aglomeraţie în curţile bisericilor în duminica Floriilor, dar va merge şi la intrările în parcările supermarketurilor, pentru a le reaminti oamenilor să păstreze distanţa faţă de ceilalţi cumpărători.