Cele 26 de modele complet noi promise de seful Renault, Carlos Ghosn la anuntarea programului “Renault Contract 2009” de anul trecut vor fi prezente in totalitate pe piata abia la finalul lui 2010. Cel putin asa sustine revista franceza “AutoPlus”. Daca vehiculele Logan MCV si VAN, primele din lista francezilor exista deja pe piata iar noul Twingo va fi comercializat in Europa de Vest incepand cu 15 iunie, restul modelelor sunt inca in diferite faze de dezvoltare.

 

Laguna III va fi urmatorul pas din acest an. Primele imagini au fost deja dezvaluite de oficialii Renault iar intrarea oficiala pe pietele din Europa este anuntata pentru sfarsitul lui septembrie. In ultima parte a anului va fi dezvaluita si o noua fata a citadinei Modus, model ale carui vanzari au evoluat mult sub asteptari pana acum, iar pentru startul lui 2008 producatorul pregateste lansarea unui nou Kangoo cu trei si cinci usi.

 

Acest model va fi urmat tot anul viitor de asteptatul tot-teren Koleos programat pentru luna septembrie, dupa numai o luna fiind anuntata si aparitia noilor Megane III si Laguna Coupe. Dupa mai bine un an de pauza, la sfarsitul lui 2009 este prevazuta intrarea pe piata a modelului Scenic, pentru ca Espace V sa vada luminile rampei abia la inceputul lui 2010.

 

In acelasi an, dar in primavara va fi prezentat si un coupe sportiv care are la baza 350 Z-ul colegilor de Alianta de la Nissan. Ultimul vehicul prevazut in “Renault Contract 2009” este Egeus, o combinatie intre un break si un monovolum cu tractiune integrala, insa acest model va fi prezentat publicului cel mai devreme la finele lui 2010, adica la un an dupa data anuntata initial.

 

Sursa: Capital 07 iunie 2007

Te-ar putea interesa și: