Acesta model va fi disponibil din primăvara anului următor, el fiind conceput pentru a schimba standardele din industrie. Informații despre costurile noului Renault Master nu au fost făcute publice. 

Designul și funcțiile noului Renault Master redefinesc industria 

Cu această autoutilitară,  Renault s-ar putea să facă istorie. Designul nou implementat, cu siguranță, este cel ce atrage cel mai mult, însă nuci funcțiile nu sunt de lăsat. Renault Master va avea o cutie nouă de viteze cu 9 trepte. De asemenea, nu trebuie nici cele 20 de sisteme de asistență a șoferului, ceea ce asigură o siguranță la un nivel înalt.  

Design nou, platforma nouă, mai multă energie, mai puține emisii. Renault vrea să reducă semnificativ consumul și emisiile de dioxid de carbon, lucru ce a prins avânt destul de mare în domeniul auto. Având în vedere această inițiativă, pe aceste autoutilitare au fost asamblate motoare diesel Blue dCi, ce au o putere de la 105 la 170 CP.

Fiind și varianta unui autoturism electric, au fost folosite motoare electrice de 95, respectiv 105 kW. De asemenea, bateriile folosite au fost de 40 sau 87 kWh. Acest lucru oferă noului Renault Master o autonomie de peste 410 km. Există posibilitățile de încărcare Vehicle-to-Grid(V2G) ȘI Vechicle-to Load (V2L). Acestea sunt direct de la baterie sau, mai există posibilitatea utilizării prizelor din cabina de comandă sau de la zona de încărcare. 

Autoutilitară realizată după nevoile clienților

Acest model, lansat de cei de la Renault, se poate spune că se mulează după nevoile clienților, dar și după cele ale șoferului. Există un birou mobil elegant și high-tech, ce are pupitrul îndreptat spre șofer. Acest lucru oferă un plus de confort, dar și un spațiu de depozitare de 135 de litri.

„Cu cel mai recent model Renault Master, ne-am propus să ajungem cât mai aproape de definiția autoutilitarei ideale. Viața de zi cu zi a comercianților, antreprenorilor și managerilor de flote va fi cu adevărat revoluționată, permițându-le să-și maximizeze productivitatea. Este o furgonetă pe care se pot baza în mod constant în activitățile lor zilnice, indiferent de alegerea tipului de alimentare”, a transmis Renaut Master programme leader, Helene Carvalho.

Designul noului Renault Master este unul, cu siguranță, diferit. Partea exterioară prezintă o personalitatea puternică și fiabilă. Acest lucru este evidențiat de către grilele verticale, dar și de modelul orizontal al farurilor full-LED XXL, așezate ăn forma literei C în jurul grile. 

„Ținuta noului Renault Master este potențată de grilele verticale impunătoare, de modelul orizontal al farurilor cu LED și de barele de protecție extrem de rezistente. Am lucrat alături de echipa de ingineri până la nivelul celor mai mici detalii, pentru a îmbina performanța și eficiența cu design-ul remarcabil.”, a declarat Louis Morasse, Director Design, Gamă LCV Renault. 

Design-ul exterior impunător, după placul clienților

Ceea ce este de menționat despre exterior este faptul că cei care doresc să-și achiziționeze noul Renault Master pot alege dintr-o paletă de 7 culori standard pentru caroserie și peste 300 de nuanțe speciale.

Renault Master Sursa foto Arhiva companiei
Renault Master / Sursa foto Arhiva companiei

Tot pentru partea exterioară trebuie menționat faptul că modelul din partea de spatele cabinei șoferului poate fi ales de către client în funcție de nevoile acestuia. Există 20 de modele ce au un volum cuprins între 11 și 22 de metri cubi, cu o deschidere mai mare de 40 mm a ușilor laterale glisante. Suprafața de încărcare este mai lungă cu 100 mm. De asemenea, noul Renault Master este autoutilitara ideală mai ales că are o capacitate mult mai mare și este mult mai confortabilă decât oricare alt model din clasa sa. În ceea ce privesc cele 20 de baze de conversie, se pot efectua modificări direct în atelierele de lucru. 

Designul este unul aerodinamic, lucru ce plasează noul Renault Master pe primele locuri în ceea ce privește eficiența energetică, indiferent de tipul de alimentare ales. 

Formă aerodinamică și un consum mai mic

Maximizarea eficienței aerodinamice este susținută de capota mai scurtă, parbrizul plasat strategic, oglinzile retrovizoare, canalele de admisie ale aerului în bara de protecție și de forma optimizată a părții din spate. În acest fel, este îmbunătățit inclusiv consumul de combustibil, dar și experiența din interiorul vehiculului. Trebuie menționat faptul că emisiile de CO2 au avut o scădere de 39g/km, astfel se situează sub limita de 200g/km. 

Despre interior poate fi spus faptul că acesta se asemănă extrem de mult cu cel al autovehiculelor de pasageri ale brandului auto.

Renault Master Sursa foto Arhiva companiei
Renault Master / Sursa foto Arhiva companiei

Noul Renault Master are bordul în formă de S și este axat pe confortul șoferului, ba chiar oferă senzația de spațiu mai mare în cabină. Aici, se găsește și un ecran de 10 inch, ce este standard pentru toate modelele. Tapițeria este în nuanțe închise, iar volanul este asemănător cu cel al vehiculelor de pasageri ale brandului. Fiind reglabil, acesta oferă o poziție perfectă pentru fiecare conducător. 

Renault Master Sursa foto Arhiva companiei
Renault Master / Sursa foto Arhiva companiei

Renault Master diesel, electric și pe hidrogen

Acest model este singurul din categoria sa ce are trei variante de propulsie. Un lucru extrem de interesant este faptul că atât grupurile motopropulsoare, cât și cutiile de viteze și bateriile sunt realiza în Franța. 

În ceea ce privește motorul diesel Blue dCi, noul Renault Master oferă patru variante de 105, 130, 150 și respectiv 170 de CP. Motorul electric poate fi ales în variante de 95 kW sau 105 kW. În ambele cazuri este furnizat un cuplu de 300Nm (Newtoni meru). Renault Master cu un motor de 96kW are o autonomie de 180 de km, în timp ce cu un motor de 787 kW oferă o autonomie de peste 410 m. 

Conform oficialilor brandului, acest model al Renault Master este proiectat în așa fel încât să fie și pe hidrogen H2 și pile de combustibil. 

Tehnologia, un pas înainte

Nu se poate sări peste tehnologia noului Renault Master. Acesta are un sistem inovator de control dinamic și asistență la frânare, lucru ce asigură o eficiență constantă a frânării și oferă o senzație uniformă la nivelul pedalei. Aici nu se ia în calcul greutatea încărcăturii transportate.

Sistemul de infotainment utilizează Renault OpenR Link (opțional). Software-ul este dezvoltat de Google. Acesta poate fi operat prin intermediul ecranului tactil sau prin activare vocală și dispune de funcții link „Google Maps”, Google Play și toate aplicațiile tipice pe care le-ai vedea pe un smartphone Google. Printre acestea se află Vivadi, EasyPark, Waze.

De asemenea, cei ce folosesc noul Renault Master se pot conecta la acesta și prin intermediul aplicației My Renault pentru mai mult scopuri. De asemenea, există și servicii suplimentare de conectivitate de la Mobilize. Acestea sunt disponibile în funcție de țară: Mobilize Connected Insurance, Mobilize Fleet Connect, Mobilize Fleet Data.