Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat marţi mandatul de arestare, emis în lipsă, al deputatului Mihail Boldea.

Potrivit avocatului acestuia, George Moloman, Boldea urmează să fie dus în arestul Poliţiei Galaţi.

"Urmează recursul la Comitetul de 5 judecători, care sper că vor considera că un deputat, un avocat de anvergura clientului meu, nu poate reprezenta un pericol public", a declarat apărătorul lui Boldea.

Potrivit minutei deciziei de confirmare a mandatului de arestare din 22 martie va fi pus în executare pe o perioadă de 30 de zile, de pe data de 27 martie până pe data de 25 aprilie 2012, iar Mihail Boldea va fi dus în arestul Poliţiei Judeţului Galaţi. Decizia este definitivă.

"În dosar există un element care ne-a intrigat. Împotriva lui Boldea nu a existat nici o măsură preventivă când a plecat, dar procurorii ştiau că pleacă din ţară, deoarece la dosar există convorbiri interceptate de procurori în care se vorbeşte despre plecarea acestuia", a declarat unul dintre avocaţii lui Boldea, Marius Sebastian Striblea.

Magistraţii ÎCCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mihail Boldea.

Deputatul este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion şi a ajuns în Kenya.
Sursa: Agerpres